piatok 5. septembra 2008

Limit Holdem TOP10 pri stole s 10 hráčmi

Veľa odborníkov radí začínajúcim hráčom hrať iba najlepších 10 štartových kombinácií. Samozrejme postupom času, ako sa vaše hráčske schopnosti budú zlepšovať, pochopíte, aké ďalšie štartové kombinácie hrať. Bude to záležať aj od protivníkov ktorí sedia pri stole, počtu hráčov ktorí sedia pri stole, fázy turnaja, vašej pozície, počtu vašich žetónov, počtu hráčov ktorí sa pred vami zapojili do hry a pod. Vo všeobecnosti však platí, že ani skúsení hráči pri plnom stole príliš tzv. TOP10 nerozširujú. Všetkým začiatočníkom však radíme hrať vyložene iba TOP10. Už počas získavania praxe môžete vyhrať nejaké tie korunky a naviac sa naučíte zákonitosti Holdemu. Väčšina nových hráčov robí veľkú chybu a hrá príliš veľa štartovacích kombinácií. Opakujeme, vy buďte obozretnejší a hrajte pre začiatok iba TOP10.
TOP10: A-A, K-K, Q-Q, A-K, J-J, 10-10, 9-9, 8-8, A-Q, 7-7
Nevýhodou tejto stratégie je, že ste pre hráčov, s ktorými hrávate často pri jednom stole ľahko čitatelný, avšak toho sa veľmi pri online pokri báť nemusíte. S tým istým hráčom sa stretnete len výnimočne. Samozrejme z tejto nevýhody, keď vás súperi predsa len prečítajú, môžete spraviť svoju výhodu, keď začnete hrať viac kombinácií, ale súperi sa budú báť že disponujete niečím silným, a tak vám karty zložia.
Hra s TOP10 pri limit Holdeme s 10 hráčmi pri stole je v podstate jednoduchá. Vždy keď máte jednu z najlepších 10 kombinácií navýšite. Ak sa však stane, že vás niekto reraisne, dajte si pozor. Ak máte podozrenie, že vaša kombinácia je porazená zložte. Samozrejme neurobte to po riveri, keď je v pote niekoľkonásobok toho čo vám stačí dorovnať. Ak získate skúsenosti, budete už na flope vidieť ako je na tom v porovnaní s ostatnými hráčmi vaša kombinácia.
Samozrejme, že tak ako pri ostatných stratégiách aj pri tejto záleží aj od protivníkov. Ak vám ten najopatrnejší hráč pri stole začne navyšovať po flope 7-10-A a vy máte karty ako napr. 9-9 netreba nad ničím uvažovať a zložiť. Pri navýšení po takomto flope od agresívneho hráča, ktorého ste videli už niekoľko krát zablufovať, skúste pokračovať ďalej. Ale pozor, dorovnanie znamená, že po turne navýši tento typ hráča znovu a po riveri určite zas. Musíte mať vážne podozrenie, že opäť zas len blufuje. Najlepšie ako to zistíte je reraisnúť ho po flope. Sú 3 možnosti čo následne spraví on - zloží, a tým ste dosiahli výhru banku, dorovná - a ak následne po turne len checkne je veľký predpoklad, že máte stále lepšiu kombináciu, reraisne - v tomto prípade by som to jednoznačne zložil, aj keď opäť ide o to ako ste v predošlých hrách tohto hráča prečítali.
Ako ste si všimli stihnúť, pri rozhodovaní čo spraviť bude často rozhodovať prečítanie protivníka a vaša intuícia. Ak tieto dve veci nemáte vyvinuté perfektne, nebojte sa. Všetko sa dá natrénovať, avšak samozrejme odporúčame nízkolimitové hry, prípadne freerolly.

Žiadne komentáre: